Pinienkerne

Kiefernussbaum

0 Aktien
0
0
0
0

De pijnboompitten boom is eigenlijk een dennenboom waaruit de pijnboompitten gewonnen worden. Je kunt de pitjes niet zomaar vinden want deze zitten goed verborgen onder de schubben. Wanneer de dennenappels van de boom vallen zijn ze klaar om geoogst te worden. Uiteindelijk worden de pijnboompitten ook nog eens gekraakt en ontdaan van het vliesje. Niet elke dennenboom heeft eetbare pijnboompitten dus begin hier niet zomaar aan. Omdat er veel processen bij komen kijken is de pijnboompit ook zo duur. Echter is het wel een delicatesse die door steeds meer mensen wordt gegeten.

Wat is een Pijnboompitten boom?

Een pijnboompitten boom kan in ieder klimaat groeien. Echter is het wel het lekkerste als je pijnboompitten uit Italië hebt. Deze zijn het rijkste aan smaak en worden ook in de meeste restaurants gebruikt. Inmiddels kunnen wij het niet meer wegdenken uit onze salade of bijvoorbeeld carpaccio. Een leuk feitje is dat je voor een ideale opbrengst 25 jaar lang moet wachten voordat de dennenappels tot een goede groter zijn gegroeid. Wanneer ze lekker groot zijn kun je optimaal genieten van de heerlijke voorraad pijnboompitten. Mede om deze reden is het ook een relatief duur product. In heel Europa kun je 23 soorten vinden die eetbaar zijn en ook wel verkocht worden in de meeste supermarkten. Meestal zie je in de winkel ook de herkomst te staan van het product.

Hoe zien ze eruit?

De pijnboompitten boom is een hoge boom die na 25 jaar grote dennenappels loslaat. Deze zorgen voor de beste en lekkerste pijnboompitten. Er zijn meerdere soorten dennen die eetbare pitjes producten. Echter proef je wel het verschil in de smaak en uit welk land ze vandaan komen. Dit merk je natuurlijk ook wel in de portemonnee omdat de italiaanse in de meeste gevallen het duurste zijn. Deze zijn ook wel het lekkerste qua smaak. De pijnboompitten zitten verstopt onder de schubben van de denneappel. In Europa hebben we meestal pijnboompitten van de Pinus pinea. In tegenstelling tot Pakistan waar juist weer de Pinus Gardenia gebruikt wordt. De gelere pitjes die je ooit ziet komen vaak uit Zuid-Korea waar ze de Pinus Koraiensis kweken. Deze hebben vaak wel een wat bitterdere smaak waardoor niet edereen ze even lekker vind.

De Pijnboompitten boom planten voor een gezondere levensstijl

De echte pijnboompitten die afkomstig zijn van de pijnboompitten boom zitten boordevol met gezonde voedingsstoffen en vitamines. Een goed voorbeeld is Vitamine E waar deze peulvrucht voldoende van bevat. Daarnaast bevatten ze ook nog veel Vitame B in diverse gradaties. Dit heeft een positief effect op zowel de groei van (jong) volwassenen als de verwerking van voedingsstoffen. Daarnaast schijnt het zenuwstel hier ook beter van te gaan presteren. De vitamin E wordt weer gebruikt om je cellen gezond te houden door het antioxidant waar deze vitamine veel van bevat. Ook verbeter je de celstofwisseling waardoor je jezelf ook beter in je vel gaat voelen. Natuurlijk zitten ze ook boordevol met mineralen die een ondersteunende factor hebben voor bijvoorbeeld botten en spieren. Daarnaast zit er ook veel ijzer in wat weer goed is voor de ontwikkeling van rode bloedcellen. Ook zit er magnesium in wat weer zorgt voor de goede signalen naar de hersenen te sturen. Ook je immuunsysteem wordt verbeterd door de grote hoeveelheid zink.

Waar kunnen deze bomen gekweekt worden?

De pijnboompitten boom wordt bijna overal in Europa gekweekt. De lekkerste pijnboompitten komen natuurlijk uit Italië vanwege het mediterrane klimaat daar aanwezig is. Het duurt maar liefst 25 jaar voordat de dennenappels de juiste grootte hebben bereikt. Vervolgens moeten deze dan ook nog eens van de boom vallen voordat ze geoogst kunnen worden. Daarna worden de schubben verwijderd want hieronder zitten pijnboompitten beschermd en verborgen. Daarna wordt het bruine vliesje van de pijnboompit afgehaald zodat hij die mooie beige kleur krijgt. Op dat moment zijn ze klaar om verzonden te worden. Dit gebeurd dan wereldwijd ook heel veel. Pijnboompitten zie je veel in salades en aziatische gerechten. Echter kun je ze natuurlijk overal bij eten want ze zitten boordevol mineralen en vitamines.

Een Pijnboompitten boom voor de lekkerste gerechten

Afhankelijk van welke pijnboompitten boom de pijnboompitten afkomen kan er een gerecht worden gemaakt. Het populairste is toch wel de salade die vaak verrijkt wordt met een extra handje. Daarnaast zie je het ook vaak bij restaurants bovenop de carpaccio liggen. Ook kun je er heerlijke pasta’s mee maken zoals de pasta Boursin met pijnboompitten. Daarnaast is het in Nederland ook steeds meer populair om lekker door de gehaktbal heen te draaien. Natuurlijk is een pesto ook niet compleet zonder een handje overheerlijke pijnboompitten. Ook bij visgerechten zoals zalm wordt dit steeds meer gebruikt. Het past ook nog eens in een gezonde levensstijl omdat het boordevol met mineralen zit. Daarnaast vind je er ook veel vitamine B en E in wat weer goed is voor het lichaam.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Sie können auch mögen